Jak správně chovat slepice

jak správně chovat slepice

Slepice jsou krásní a inteligentní ptáci, kteří mohou přinést obrovskou úroveň radosti v domácnosti. Je důležité vědět, jak se o ně starat, aby byly zdravé a šťastné. Každý chovatel slepic potřebuje základní informace o jejich výživě a péči, aby se o ně správně postaral. Tento článek vám pomůže porozumět nezbytnosti k tomu, abyste se o své slepice dobře starali.

Výživa a strava slepic

Výživa a strava slepic je velmi důležitá pro jejich správný růst a zdraví. Slepice potřebují vyváženou stravu, která je bohatá na bílkoviny, sacharidy, minerály a vitamíny. Slepice potřebují kvalitní krmivo vyrobené speciálně pro ně, které obsahuje vyváženou příměs minerálů a vitamínů. Kromě toho je důležité poskytnout slepicím přístup k čerstvé vodě, aby měly dostatek tekutin. Slepice se také živí přírodními potravinami, jako jsou ovoce, zelenina, semena a hmyz. Zabránit tomu, aby slepice jedly jídlo, které není pro ně vhodné, je důležité pro jejich zdraví.

Slepice by měly být krmeny dvakrát denně a část potravy by měla být přidána později v průběhu dne, aby měly dostatek potravy pro celý den. Je důležité také, aby slepice měly dostatek prostoru k pohybu, aby mohly běžet po zahradě a sbírat přírodní potraviny. Je důležité, aby slepice měly čerstvou potravu, proto je vhodné jim pravidelně čistit a obměňovat krmivo. To umožní slepicím dostat všechny potřebné živiny, vitamíny a minerály, které potřebují pro své zdraví.

Přístřešek pro slepice

Přístřešek pro slepice je velmi důležité pro jejich pohodu a dobrý zdravotní stav. Uvnitř přístřešku by měly být rohože, tráva nebo sláma, což jim poskytne pohodlné místo k odpočinku. Přístřešek by měl být dostatečně velký pro všechny slepice a musí být chráněný před větrem, deštěm a sněhem. Musí být také vybaven dostatečným množstvím světla, aby slepice měly dostatečně dlouhé dny a mohly se pohodlně vyvíjet a rozmnožovat. Také je nutné, aby přístřešek byl vybaven ventilací, aby se uvnitř nezadržoval teplý vzduch a vlhkost. Dále je velmi důležité mít dostatek prostoru kolem přístřešku pro pohyb slepic.

Zdraví a pohodlí slepic

Správný chov slepic je nezbytný pro jejich zdraví a pohodu. Slepice by měly mít čisté a teplé prostředí s dostatkem prostoru pro pohyb. Pokud jsou svolné, měli by mít také dostatek čerstvého vzduchu. Během dne by měly mít dostatek čerstvé vody a kvalitních krmiv pro slepice. Obecně by měla být strava různorodá, aby se slepice mohly vyvíjet zdravě. Pravidelný přísun kvalitního obilí, semínek, ořechů a červeného masa je jen několik příkladů, jak mohou být slepice na slušné stravě.

Dále je důležité poskytnout slepicím dostatek příležitostí pro hnízdění a přirozenou činnost. Slepice by měly mít dostatek dřevěných nebo plastových hnízd, aby mohly snadno odpočívat a hnízdit. Kromě toho by měly mít také dostatek čerstvě posekané trávy nebo sena, aby se zabavily. Poskytnout tyto věci a vytvořit prostředí, které je bezpečné a příjemné, je jedním z nejdůležitějších aspektů správného chovu slepic.