Čím krmit slepice v zimě

V zimních měsících je nutné více pozornosti věnovat krmení našich slepic. Jakmile teploty klesají pod bod mrazu, vyžadují slepice kvalitní a vyváženou stravu, aby byly schopny dobře se udržet. Je důležité, abychom poskytli slepicím dostatek energie a živin potřebných k zajištění jejich zdraví, aby mohly produkovat kvalitní vejce i v chladných obdobích. V tomto článku se podíváme, jaké potraviny slepice potřebují v zimě, aby byly ve své nejlepší formě.

Chov slepic

Přídavky a další potraviny pro slepice

Přídavky a další potraviny, které se mohou přidat do stravy slepic, pomůžou zvýšit jejich imunitu a posílit jejich zdraví. Mezi ně patří vitamíny, minerály a antioxidanty, které jsou k dosažení dobrého zdraví slepic nezbytné. Prospěšné jsou také přídavky s vyváženým poměrem bílkovin, tuků a sacharidů. Kromě toho by měly slepice mít k dispozici vaječné škrupinky a moučky, které obsahují vápník a další minerály, které jsou důležité pro správnou funkci orgánů u slepic. Pro dobrou kvalitu vajec mohou slepice dostávat i potraviny s vysokým obsahem omega-3 mastných kyselin, které jsou k dosažení kvalitních vajec nepostradatelné. Většina z těchto přídavků a potravin lze zakoupit v krmivách pro slepice, nebo jako samostatné produkty.

Výživa pro zdraví slepic

Výživa pro zdraví slepic je v zimě nesmírně důležitá. Slepice mají během zimních měsíců tendenci ztrácet více energie při zahřívání svých těl, proto je důležité, aby se jim dostalo dostatek živin. Skvělým zdrojem energie pro slepice jsou obilné směsi, které obvykle obsahují kukuřici, pšenici, ječmen a oves. Tyto obilné směsi jsou bohaté na sacharidy, bílkoviny a vitamíny, které pomáhají poskytovat slepicím potřebnou energii. Kromě obilných směsí je důležité, aby slepice dostávaly dostatečný přísun zelených rostlin, jako je listí a bylinek, aby mohly získat potřebné vitamíny a minerály. Tato zelená strava je také bohatá na vlákninu, která pomáhá slepicím trávit krmivo.

Krmení pro produkci vejce v zimě

Slepice mohou být krmeny kvalitními obilovinami jako je kukuřice nebo ječmen. Raději vyhněte se zrnám s velkým množstvím lepku, jako je pšenice nebo žito. Obiloviny by měly být podávány ve formě granulí nebo krmiva, které je speciálně vyrobeno pro slepice. Slepice potřebují také dostatek vitamínů, minerálů, bílkovin a tuků. Kromě obilovin, měly by být slepice krmeny sušenými červy nebo měkkýši. Toto přírodní krmivo je bohaté na bílkoviny a živiny, které se běžně nenachází v obilovinách. Ještě lepší je krmit slepice směsí všech potravin, jež jsou pro ně vhodné. Nakonec, mějte na paměti, že zimní měsíce jsou pro slepice obzvlášť stresující, takže jim poskytněte dostatek tepla, vody a krmiva.